Praktisch

De Grootte

Suriname heeft een oppervlakte van ca. 164.000 km2 en is daarmee ongeveer 5 maal groter dan België.

De Munteenheid

Eén Surinaamse dollar (SRD) is gelijk aan 100 centen. Bankbiljetten worden uitgebracht in bedragen van 100, 50, 20, 10 en 5. Sommige grote winkels in de Paramaribo accepteren ook US-dollars of Euro’s. Voor het wisselen van vreemde valuta kan men terecht bij de lokale banken of bij de ‘wisselkantoren’ ook wel cambio's genoemd. Enkele hotels en tourbedrijven accepteren ook creditcards en kunt u pinnen met uw pinpas.

Bij betalingen via travellers cheques, creditcards en pinpas worden administratiekosten in rekening gebracht. Deze betaalmethoden zijn echter niet overal geaccepteerd. Best is om ook contant geld (US-dollars of Euro’s) in uw bezit te hebben.

Het Klimaat

Het klimaat is tropisch. De temperatuur schommelt tussen 23°C. en 36°C. Er zijn droge- en regenseizoenen. De kleine droge tijd van februari tot april; de grote regentijd van mei tot augustus; de grote droge tijd van augustus tot november en de kleine regentijd van november tot februari. Alhoewel ook hier de klimaatverandering een rol speelt.

De Taal

Naast de officiële taal, het Nederlands, wordt het Surinaams of Sranan Tongo gesproken. Het Samami-hindi, het Javaans en het Chinees, worden in eigen etnisch verband gesproken, evenals de diverse talen der Indianen en Marrons. De Surinamer kan bovendien goed overweg met de Engelse taal.

Suriname heeft een oppervlakte van ca. 164.000 km2 en is daarmee ongeveer 5 maal groter dan België.