Nationale Stichting Blindenzorg

De Stichting Blindenzorg verzorgt basisonderwijs aan visueel gehandicapte kinderen en wil in de toekomst dit ook op VOJ niveau doen. Verder zorgt zij voor een goede opvang van kinderen in het internaat en onderneemt acties om het sociaal contact onder volwassen blinden te stimuleren.

 

De Nationale Stichting Blinderzorg beschikt over een internaat en heeft nood aan een radio, grootbeeld tv met tekstvergroting, ventilatoren, vriezer, gasfornuis, kopieermachine, gordijnen en stalen constructie tegen inbraak.

Het bovestaande werd geraliseerd en dit voor een bedrag van 10 000 euro. 

Op 14 mei 2002 richtte de stichting een schrijven om de mogelijkheid te willen onderzoeken voor het ter beschikking stellen van een nieuwe computer. Omdat de vorige na acht jaar volledig stuk waren. Het onderzoek voor de nieuwe computers werd goedgekeurd dit voor een bedrag van 1 100 euro. 

 

Op 20 juli 2004 werd een project ingediend door de stichting nadat een delegatie van BELVOSUR een bezoek had gebracht aan de school. Het projectvoorstel kreeg de naam : “de grote zaal” en heeft een upgrading voor ogen van een multifunctionele ruimte voor vergaderingen, workshops, informatiebijeenkomsten, trainingen edm.

Het totaalbudget dat ze voorzien bedraagt  14.310 € als basis en 6.078 € als additionele benodigdheden, totaal van 20.388 €.

De raad van bestuur van 18 juni 2004 besloot om niet in te gaan op dit voorstel omdat deze voorziening niet echt beantwoordt aan de primaire behoefte en dus niet in relatie staat met onze doelstellingen.- brief van 6.9.2004.

 

In 2007 richtte de stichting de vraag om steun voor de aankoop van een muskietenbeschermer voor de kinderen dit voor 150 euro. Alsook werd er de vraag gesteld naar steun om een aantal braillemachines die ongeveer een 1 000 euro per stuk kosten aan te kopen en ook een bijkomende computer was zeker welkom. 

De raad van bestuur van BELVOSUR besloot op 5.3.07 om voor 10 000 euro tussen te komen.

Op 25 mei 2007 bracht een delegatie van BELVOSUR een bezoek aan het centrum en stelde vast dat de geleverde toestellen heel intens werden gebruikt.