Christophorus internaat

Christophorus internaat voor kinderen uit het binnenland (rooms-katholiek, fraters): Directeur Mr Romalho. Het internaat is eigendom van het Bisdom/ fraters, maar wordt uitgebaat door een stichting en moet het hebben van giften. 

Vrienden van Christo-forus is een constante hulp voor hen, bestaande uit oud-bewoners van het internaat. Vragen 3.000€ voor opknap badkamer jongens, en 12.000€ voor 86 nieuwe matrassen, desnoods reinigen matrassen. Willen opknapbeurt voor hun 50-jarig bestaan volgend jaar.

Romalho Lucius heeft hier de leiding, hij is uit de groep gegroeid en kent de in en uit van het internaat. Dit is echter geen school: hier wonen de kinderen uit het binnenland enkel. Om de week moeten ze naar huis. Zij volgen onderwijs in Paramaribo. De capaciteit is 82(36 meisjes – 46 jongens) nu zijn er 78. Zeer strak regime. De bijdrage van de ouders is 250 SRD per maand (circa 30€) die enkel de consumptie dekt. Er is geen overheidssteun. Personeel: 4 shiften van 2 personen + stagiaires die een eigen programma hebben.