Limbo Teego

18 februari 2021 vond op feestelijke wijze de eerste steenlegging plaats van het studie- en begeleidings centrum van Limbo Teego op Dangogo. 

Gina Aboikoni (4) deed de ceremonie namens de kinderen van het dorp. Het traditioneel gezag van Dangogo was aanwezig en heel blij met deze ontwikkeling in hun dorp. De ouderen brachten hun zegen voor de verdere ontwikkeling van het centrum door middel van een gebedsoffer.

Stichting Limbo Teego wil graag bijdragen aan de toekomst van de kinderen, en daarmee aan de toekomst van het land. Dit willen ze bereiken middels een centrum voor studiebegeleiding in het dorp Dangogo. In dit centrum worden de kinderen na school en in het weekend begeleid bij het maken van hun huiswerk, het leren voor toets en repetities, en het extra oefenen van vakken waar ze zwak in zijn. Ook worden er culturele activiteiten ondernomen met de kinderen. De begeleiding zal gebeuren door vrijwilligers - met pedagogische achtergrond - vanuit zowel Suriname als Nederland.

Dangogo is het meest zuidelijke dorp aan de Pikilio. De wens van deze gemeenschap is om een kleuteropvang te hebben in het dorp. Het dorp is 4 kilometer varen van Djumu waar de kinderen dagelijks heen en weer moeten naar school. Voor de allerkleinste is deze tocht vaak een gevaarlijke klus.

De materialen kosten voor het bouwen van dit centrum worden gefinancierd door Belvosur.